Voortgangsrapportage project: Waterreservoir type Calabash in Kameroen

De geboorte van dit project vond plaats ergens in 2019, toen ik per ongeluk stuitte op de website van “De Gevulde Waterkruik” en las hoe het waterreservoir type Calabash is ontwikkeld in Guinee-Bissau en nu al in veel Afrikaanse landen wordt toegepast. Ik was onder de indruk van de eenvoud van het concept, het feit dat de Calabash lokaal geproduceerd wordt en dat hij goedkoop is. En natuurlijk het allerbelangrijkst: Door het regenwater in het donker te bewaren, wordt het drinkbaar.

Met Ngwanou Daniel, Directeur van het Centre Polyvalent de Formation (CPF) in Mbouo, overlegde ik over de introductie van de Calabash in Kameroen.

In februari stuurde ik een brief naar de donateurs van de Stichting Manengouba en andere geïnteresseerden om over het project te vertellen en een bijdrage te vragen. Voor de fantastische respons van meer dan € 5.000 hierbij nogmaals hartelijk dank.

In maart 2020 bezocht ik Kameroen om enkele demonstratie-modellen van de Calabash te plaatsen en om te peilen hoe men tegen de Calabash aankeek. De volledige update over de plaatsing en een gedetailleerde project- en voortgangsomschrijving vindt u in de bijlage hieronder.

Hartelijke groet,

Gerard van Noort

Bijlage: Voortgangsrapportage project: Waterreservoir type Calabash in Kameroen