Opening nieuwbouw Baham

20 november 2019.
Door omstandigheden is dit bericht vertraagd.
De officiële en feestelijke opening van de nieuwe behuizing van de gehandicapten in Baham vond plaats op 3 mei 2019, in aanwezigheid van “Son Excellence” de Gouverneur van de Regio West. In de slipstream van de gouverneur gaven ook de Prefect van Baham, de bijbehorende Sous-prefecten, de Burgemeester, en de Député van de regio, acte de présence. Apart kan nog genoemd worden “Sa Majesté” le Roi de Baham, die ook daadwerkelijk apart van de anderen op de veranda van het nieuwe gebouw zat.
In deze wereld van rangen en standen heeft iedereen zijn eigen tijdstip om aan te komen. Het was dus al behoorlijk later geworden toen de ceremonie begon. Als eerste was het de beurt aan de Eglise Evangélique du Cameroun. De dominee van Baham ging voor in een dienst waarbij een zegen werd uitgesproken over de activiteiten van het centrum. De imam sloot zich hierbij aan.
Onder deze zegens vielen direct al 11 langere en korter toespraken, afgewisseld met scetch, zang en dans, en afgesloten door de woorden van de Gouverneur. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat een duidelijke boodschap van de gouverneur mij niet is bijgebleven.
Hierna volgden het doorknippen van het lint en de bezichtiging van het gebouw. De gouverneur zette er flink de sokken in en de anderen konden niet anders dan volgen.
Er was een feestelijke maaltijd, maar daarboven pakten (letterlijk) donkere wolken zich samen. We hadden net het huis van Pokam Zacharie bereikt toen een echte, je in een halve minuut totaal doorwekende, tropische regenbui de afsluitende zegen aan deze dag gaf. We waren blij dat we net op tijd onder een afdakje konden staan. Het was een mooie dag!

Hierbij enkele foto’s van het gebouw en de opening.
folder 2019 ahp2v opening nieuwbouw