Missy slagge? Missie geslaagd?

Juni 2015. In januari was Anne van Slageren terug in Kameroen, met zijn vader Jaap van Slageren en zijn zus Krista, voor de opnames van de documentaire “Missy Slagge?” of (in het Nederlands) “Missie Geslaagd?”, met als ondertitel: Het verhaal van ons zendingsgezin in Kameroen. Een opdracht mogelijk gemaakt door Omrop Fryslân en de PKN.

Het gezin van Slageren vertrok in 1963 naar Kameroen, waar Jaap van Slageren als predikant ging werken voor de Eglise Evangélique du Cameroun (EEC).
Met welke missie vertrok hij destijds en is hij in deze missie geslaagd?

Aan de hand van oude dia’s, foto’s en gesprekken wordt terug gekeken naar deze periode. De brieven die wijlen Anne’s moeder wekelijks naar Nederland schreef, en waaruit wordt voorgelezen, zijn een belangrijke bron om het geheugen op te frissen.
Jean Martin Nkemnoue, die vroeger als hulp bij de familie van Slageren werkte, is nu de chauffeur van de filmploeg.
Verschillende plaatsen waar de hervormde zending werkzaam was, werden bezocht.
Veel mensen, verbonden aan de EEC, waren bereid op mee te werken en vragen te beantwoorden, niet alleen over de rol van Jaap van Slageren, maar ook over de jarenlange samenwerking met de Nederlandse zendingsarbeiders. De visie op de toekomst van de eigen kerk in Kameroen was eveneens onderwerp van gesprek.

De documentaire wordt gemaakt voor Fryslân Dok, maar zal ook in twee afleveringen van 30 minuten worden uitgezonden op NPO 2, waarschijnlijk in januari 2016.

Met het gedraaide materiaal is ook een nieuw promotiefilmpje gemaakt voor AHP2V, te gebruiken bij de fondsenwerving.