“Missy Slagge?”, de documentaire van Anne van Slageren is klaar.

November 2015. Op 13 november was de première van de documentaire “Missy Slagge?” (Missie Geslaagd?) op het Noordelijk film Festival in Leeuwarden. Een film over de zendingsjaren van het gezin van Slageren in Kameroen, gemaakt door Anne van Slageren. Wij, Anneke en Gerard van Noort, waren hierbij aanwezig: een bijzondere belevenis!

De documentaire geeft een eerlijk, niet opgesmukt verslag van de ervaringen van de familie van Slageren in Kameroen. Afwisselend zagen we beelden, foto’s, uit de zestiger jaren, de Kameroen-jaren van de familie, begeleid door gesproken fragmenten uit de brieven van (wijlen) Tinie van Slageren. Dan weer filmfragmenten van de recente reis van Jaap, Krista en Anne naar de plaatsen waar ze zoveel jaren hebben gewoond, waar hun hart nog ligt. Bijzonder was dat ze de reis maakten met Jean Martin, hun vroegere boy, die altijd als een lid van het gezin werd beschouwd. Jean Martin en de kinderen haalden veel herinneringen op.
De beelden liepen ongemerkt in elkaar over, achteraf hadden we zelfs het gevoel dat we naar een lange film over Kameroen hadden gekeken, terwijl een groot deel van de documentaire uit foto’s bestond. Dit werd versterkt doordat het dezelfde hoofdpersonen waren. De brieffragmenten gaven de indruk dat het hele verhaal door Tinie persoonlijk werd verteld.

Ook voor mensen die Kameroen niet kennen een bijzondere film.
De documentaire zal op 2 en 9 januari 2016 in twee delen van een half uur worden uitgezonden op Omroep Friesland en NPO2. Mis hem niet?
Een trailer van de film staat online: https://www.youtube.com/watch?v=TNehzCIJ0c8&feature=youtu.be